Vacature: Psychosomatisch Fysiotherapeut (i.o.) of algemeen fysiotherapeut met affiniteit voor psychosomatiek

Zin in een nieuwe uitdaging die écht het verschil maakt? Wij zoeken een psychosomatisch fysiotherapeut om ons team te versterken!
 
Over de functie:
– Flexibel dienstverband (uren in overleg)
– Gericht op het behandelen van psychosomatische klachten
– Samenwerking in een dynamisch multidisciplinair team met o.a. een diëtist, podotherapeut en ergotherapeut
– Korte lijnen met alle disciplines binnen het gezondheidscentrum in Berghem
– Kansen voor persoonlijke groei en bijscholing
 
Wie zoeken wij?
– Gedreven passie voor het vak en de mens achter de klacht
– Zelfstandig én een echte teamplayer
– Psychosomatisch Fysiotherapeut (i.o.) of algemeen fysiotherapeut met affiniteit voor psychosomatiek)
 
Wat bieden wij?
– Een warm en gezellig team
– Ruime moderne praktijk met grote oefenzaal inclusief E-GYM concept
– Ruimte om je eigen ideeën te ontplooien en jezelf te ontwikkelen
– Goed salaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 
Geïnteresseerd?
Laat van je horen en wie weet ben jij binnenkort onderdeel van ons vooruitstrevende team! 
Mail naar: info@fysiofitberghem.nl

Vacature Fysiotherapie

Wegens groei van de praktijk zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s!

FysioFit Berghem is een fysiotherapiepraktijk & beweegcentrum. Al ruim 9 jaar helpen we mensen door kwalitatieve zorg te bieden in het Gezondheidscentrum aan de Molenweg 2B in Berghem. In onze sfeervolle praktijk werken momenteel acht fysiotherapeuten met diverse specialisaties zoals; sportfysiotherapie, manuele therapie, psychosomatiek, geriatrie- en kinderfysiotherapie.

FysioFit Berghem behandeld en begeleidt mensen om op een gezonde manier klachten te voorkomen (preventie), te verzorgen (care) of te genezen (cure). Dit gebeurt middels fysiotherapeutische benadering, sport en beweging (FysioFitness) en gepaste adviezen en begeleiding op maat. Verder werken wij multidisciplinair met huisartsen, een diëtist, ergotherapeut en podotherapeut.

De komende maanden gaat onze praktijk flink uitbreiden en openen wij onze nieuwe beweegruimte in het klooster, aansluitend aan het gezondheidscentrum. Wij zijn op zoek naar een algemeen fysiotherapeut en fysiotherapeut met specialisme. Beide met mogelijkheid tot vaste aanstelling.

WIJ ZOEKEN

  • Een BIG en CKR geregistreerde (algemeen/gespecialiseerde) fysiotherapeut
  • Iemand met een positieve en open houding
  • Iemand die zelfstandig kan werken maar ook een teamplayer is

WIJ BIEDEN

  • Dienstverband van minimaal 20 uur p.w. met opbouw mogelijkheden
  • Een samenhorig, jong en gedreven team
  • Samenwerken in een team met diverse specialisaties
  • Na-/bijscholingsmogelijkheden
Kom jij ons team versterken en ga jij bijdragen aan het succes van FysioFit Berghem?!
Stuur dan je CV en motivatiebrief naar FysioFit Berghem t.a.v. Roy@fysiofitberghem.nl. Tevens ben je altijd welkom om even binnen te lopen!

Ergotherapie in Gezondheidscentrum Berghem

Ergotherapie Verstraten was al enige tijd in Berghem te vinden met behandelingen aan huis en vanaf eind 2022 kunt u ook voor ergotherapie terecht bij Fysiofit Berghem. Laura Janssen- Lange houdt op dinsdagochtend spreekuur in het gezondheidscentrum.

Ergotherapie richt zich op alle dagelijkse handelingen die voor u belangrijk zijn maar die, om welke reden dan ook, niet meer goed lukken. Ergotherapie richt zich op het ‘doen’. Wanneer u beperkt wordt in het dagelijks handelen, kan een ergotherapeut samen met u kijken hoe u deze handelingen weer zo veilig, zelfstandig of naar tevredenheid kan uitvoeren. Dit kan door activiteiten opnieuw aan te leren, op een andere manier uit te voeren of door gebruik te maken van hulpmiddelen.

Ergotherapie Verstraten denkt met u mee zodat u weer de dingen kunt doen die voor u belangrijk zijn. Voor iedereen is dit anders, daarom is ergotherapie maatwerk. U kunt een persoonsgerichte, betrokken benadering verwachten waarin sámen met u gekeken wordt naar de mogelijkheden, naar úw mogelijkheden. U maakt zelf de keuzes die van belang zijn en houdt hierdoor de regie over uw leven

Ergotherapie is voor volwassenen, ouderen en hun mantelzorgers

Ergotherapie is voor 10 uur opgenomen in de basisverzekering en u kunt zonder verwijzing een afspraak maken.

Wilt u een afspraak maken?

Neem gerust contact op:

  • 06 83 59 97 93
  • info@ergotherapieverstraten.nl
  • óf vul het contactformulier in op: www.ergotherapieverstraten.nl

Wijzigingen contracten Zorg en zekerheid/ Caresq en Aevitae per 01-01-2024

Bent u verzekerd bij Zorg en Zekerheid/ Caresq of Aevitae?
Per 01–01-2024 heeft onze praktijk FysioFit Berghem en Megen géén contract meer met deze zorgverzekeraars!

U kunt gewoon bij ons behandeld worden op de manier waarop u van ons gewend bent, echter zijn de kosten gedeeltelijk voor eigen rekening.

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0412-401764 ☎️, of loop even binnen in de praktijk. 

Sportfysiotherapie: niet alleen voor blessures!

Als u een blessure heeft, maakt u al snel een afspraak bij de sportfysiotherapeut. Maar wist u dat sportfysiotherapie ook diverse andere toepassingen kan hebben? Zo kan het ook dienst doen als preventie van blessures, kan het een goede voorbereiding zijn op trainen en is het een handige manier om verschillende aspecten van uw bewegingsapparaat te meten en verbeteren. Hier leest u er meer over!

Lees meer

Wat zijn de verschillen tussen fysiotherapie en manuele therapie?

Er zijn veel over overeenkomsten tussen fysiotherapie en manuele therapie: beide vormen van therapie hebben als doel om zonder operaties klachten aan uw bewegingsapparaat te verhelpen, eventueel als aanvulling op andere behandelingen. Maar hoe weet u dan wat de beste behandeling is voor uw klachten? Hier leest u meer over de verschillen tussen fysiotherapie en manuele therapie en wanneer u bij de manueeltherapeut van Fysiofit Berghem terecht kunt.

Lees meer

Longklachten na corona? Longtherapie kan helpen

Het is een enorme verlichting als u covid-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus, overleeft hebt. Maar ook nadat u genezen bent verklaard, kunt u nog lang restklachten houden, zoals vermoeidheid, benauwdheid en kortademigheid. In dit geval kunt u bij Fysiofit in Noord-Brabant terecht voor een aantal longtherapiebehandelingen. Hier leest u meer over het coronavirus, de mogelijke restklachten en de invulling van de longtherapie.

Knienetwerk – niet je standaard behandeling

Fysiofit is aangesloten bij het knienetwerk. Dit is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten uit de regio Noord-Brabant die gespecialiseerd zijn in complexe en chronische knieproblemen. De leden van het knienetwerk voldoen aan strenge eisen met betrekking tot hun ervaring, scholing en methodes en leggen resultaten vast ter verantwoording. Zo zijn patiënten met complexe knieproblemen verzekerd van de beste zorg.Hieronder leest u meer over behandelingen bij het knienetwerk en hoe deze verschillen van standaard fysiotherapiebehandelingen.

Medische Fitness – Verantwoord bewegen met fitnessbegeleiding

Wilt u graag actief blijven of weer worden, maar kunt u vanwege lichamelijke klachten niet deelnemen aan reguliere fitnesslessen? Door middel van medische fitness kunt u veilig en verantwoord sporten op uw eigen niveau onder deskundige begeleiding. Dit is perfect als u aan het revalideren bent, een chronische aandoening heeft of last heeft van ouderdomsverschijnselen. Lees verder om meer te leren over de fitnessbegeleiding en groepstraining voor ouderen in Berghem bij Fysiofit.

Lees meer

BPPD; kortdurende bewegingsafhankelijke duizeligheid

BPPD (benigne paroxysmale positieduizeligheid) is een vorm van draaiduizeligheid die onstaat bij een plotselingen verandering van de stand van het hoofd. Typische luxerende momenten zijn: omdraaien in bed, overeind komen uit bed, naar boven kijken (met hoofd achterin de nek, bijv ophangen van de was, ramen zemen), voorover bukken en draaien van het hoofd (achterom kijken).

Herken je jezelf in deze klachten, neem eens contact op. Ze zijn goed te behandelingen middels de Epley-methode.

Voor behandeling of meer informatie, kunt u contact opnemen met Renate Kuijpers.