Gezocht: mensen met PAV die hulpmiddelen wil testen om lopen vol te houden

Harteraad (de patiëntvereniging voor patiënten met hart- en vaatziekten) wil in het project "zelfmanagement bij PAV en lopen" verschillende mogelijkheden testen die patiënten kunnen helpen om aan het lopen te blijven. Ze zoeken mensen met perifeer arterieel vaatlijden die een product uit willen proberen die het lopen van de vaatpatiënt kan ondersteunen.

Lees verder --> https://www.claudicationet.nl/actueel/nieuws/gezocht--mensen-met-pav-die-hulpmiddelen-wil-testen-om-lopen-vol-te-houden/?page=

Fysiotherapie bij oncologische patiënten.

Fysiotherapie bij oncologische patiënten.

Anne Bongers heeft reeds de cursus ‘Fysiotherapie bij oncologie patiënten’ afgerond.

Kanker en de medische behandeling hiervan kan vele gevolgen met zich meebrengen op zowel fysiek, mentaal en sociaal vlak. Hierbij te denken aan: pijnklachten, vermoeidheid, verminderde beweeglijkheid van gewrichten, verminderde conditie en spierkracht, stemming- en spanningsklachten en slaapproblemen. Deze gevolgen kunnen het dagelijks functioneren ernstig belemmeren.

Middels deze cursus is Anne nog beter in staat om mensen met kanker, of die kanker hebben gehad, te behandelen.

Voor meer informatie of vragen, bel: 0412-401764 

BPPD; kortdurende bewegingsafhankelijke duizeligheid

BPPD (benigne paroxysmale positieduizeligheid) is een vorm van draaiduizeligheid die onstaat bij een plotselingen verandering van de stand van het hoofd. Typische luxerende momenten zijn: omdraaien in bed, overeind komen uit bed, naar boven kijken (met hoofd achterin de nek, bijv ophangen van de was, ramen zemen), voorover bukken en draaien van het hoofd (achterom kijken).

Herken je jezelf in deze klachten, neem eens contact op. Ze zijn goed te behandelingen middels de Epley-methode.

Voor behandeling of meer informatie, kunt u contact opnemen met Renate Kuijpers.

Slaapproblemen

Slaapproblemen

Meer en meer mensen slapen te weinig in onze 24-uurs maatschappij. Door (werk)belasting of levensstijl die de slaap benadeelt. Tegenwoordig heeft één op de vier volwassenen te maken met langdurige slapeloosheid.

Iedereen slaapt wel eens een nacht slecht, doordat u bijv. morgen een belangrijke dag heeft wat spanning geeft, of een drukke dag heeft gehad. Dit is geen probleem, wanneer u de volgende nacht weer goed slaapt. Echter, wanneer u nachten aaneen slecht slaapt, gaat dit problemen geven. Dan spreken we van slapeloosheid.

Slapeloosheid ontstaat als er sprake is van te weinig slaap of wanneer de kwaliteit niet voldoende is.

U herkent slapeloosheid aan:

-          Moeite met inslapen (>30 min om in slaap te vallen)

-          Niet kunnen doorslapen (>30 min wakker per nacht)

-          Vroeg wakker worden (ruim voor de wekker)


Oorzakelijke factoren

Stress, een te drukke leefstijl, te weinig ontspanning en/of te weinig beweging zijn factoren die uw slaap kunnen verstoren. Ook uw gedachten en gedragingen omtrent slaap zijn van invloed op de slaapkwaliteit.


Instandhoudende factoren
Door een tekort aan slaap ervaart u klachten en kunt u niet meer alles uit uw dag halen. Al snel beïnvloed de slapenloosheid uw leven. U voelt zich moedeloos, verdrietig en boos. Dit noemen we de instandhoudende factoren, omdat u hierdoor opnieuw stress ervaart. De slapeloosheid blijft voortduren en u komt in een vicieuze cirkel terecht die u niet meer zelf kunt doorbreken.
 

Een verstoring van het natuurlijk bioritme door een jetlag of ploegen/-nachtdiensten kunnen ook leiden tot slapeloosheid.

 

Mogelijke gevolgen van slapeloosheid:

-          Vermoeidheid

-          Concentratie- en geheugenproblemen

-          Sneller geïrriteerd en prikkelbaar

-          Sneller emotioneel

-          Neerslachtigheid

-          Hoofdpijn

-          Verhoogde spierspanning

-          Darmklachten

Herkent u zich in bovenstaande klachten of heeft u een vraag, neem gerust contact op met Sanne van der Steen, psychosomatisch oefentherapeute of Anne Bongers, psychsomatisch fysiotherapeute.

Samen brengen we het slaapprobleem in kaart: uw klachten, de factoren die het slaapprobleem veroorzaken en in stand houden, om vervolgens de vicieuze cirkel van uw slaapprobleem te doorbreken.

  • 1
  • 2