Wat is kinderfysiotherapie?

Het is geweldig om te zien hoe uw kind nieuwe lichamelijke vaardigheden leert en steeds zelfstandiger wordt. Vaak gebeurt dit zonder problemen, maar het kan ook gebeuren dat de ontwikkeling van uw kind langzamer of anders dan verwacht verloopt. Als kinderen en jongeren klachten krijgen die te maken hebben met hun bewegingsapparaat, kunnen zij terecht bij de kinderfysiotherapeut. Hij of zij heeft na de basisopleiding fysiotherapie de vierjarige masteropleiding kinderfysiotherapie gevolgd en heeft dus alle kennis en vaardigheden om kinderen van 0 tot 18 jaar te onderzoeken en succesvol te behandelen.

Fysiotherapie voor kinderen
Maar wat is kinderfysiotherapie nu precies? Zoals de naam al aangeeft, is kinderfysiotherapie een vorm van fysiotherapie die speciaal gericht is op baby’s, kinderen en jongeren tot 18 jaar die problemen ondervinden met bewegen.

Aan de hand van de klachten en een lichamelijk onderzoek zal uw kinderfysiotherapeut van Fysiofit in Noord-Brabant een behandelplan opstellen. Indien nodig wordt hierbij overlegd en/of samengewerkt met bijvoorbeeld de huisarts, een logopedist, een ergotherapeut of een leerkracht. De kinderfysiotherapeut heeft tijdens de opleiding niet alleen specifieke vaardigheden geleerd om kinderen van verschillende leeftijden te behandelen, maar ook pedagogische kennis opgedaan om goed met kinderen én hun ouders om te kunnen gaan.

Wanneer kiest u voor kinderfysiotherapie?
Misschien ziet u zelf dat uw kind een vreemde houding aanneemt, zich op een ongewone manier voortbeweegt of vaak onverklaarbare pijnklachten heeft. Ook kan een leerkracht of medewerker op het consultatiebureau dit opmerken. Bij deze en andere problemen met het bewegingsapparaat kan uw kind doorverwezen worden naar de kinderfysiotherapeut.

Herkent u een van bovenstaande problemen bij uw kind en woont u in de regio Oss? U kunt met of zonder doorverwijzing van uw huisarts bij Fysiofit terecht. Neem meteen contact op om een afspraak te maken.

Geef een reactie