Medische Fitness – Verantwoord bewegen met fitnessbegeleiding

Wilt u graag actief blijven of weer worden, maar kunt u vanwege lichamelijke klachten niet deelnemen aan reguliere fitnesslessen? Door middel van medische fitness kunt u veilig en verantwoord sporten op uw eigen niveau onder deskundige begeleiding. Dit is perfect als u aan het revalideren bent, een chronische aandoening heeft of last heeft van ouderdomsverschijnselen. Lees verder om meer te leren over de fitnessbegeleiding en groepstraining voor ouderen in Berghem bij Fysiofit.

Fitnessbegeleiding

Bij Fysiofit kunt u medische fitnesslessen volgen in groepen van maximaal 9 deelnemers. Het grootste verschil tussen algemene en medische fitness is dat u bij medische fitness altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut sport. De fysiotherapeut helpt u de oefeningen op de juiste manier uit te voeren. U beweegt zo op een veilige en verantwoorde manier en op uw eigen tempo, zonder vooroordelen. Dit verkleint het risico op blessures aanzienlijk en zorgt ervoor dat u ook echt resultaat boekt. U volgt een individueel oefenprogramma dat is aangepast aan uw lichamelijke mogelijkheden en doelen. Voordat u begint met fitnessbegeleiding in Berghem kunt u daarom eerst een intakegesprek hebben met de fysiotherapeut. U bespreekt samen uw lichamelijke klachten en eventuele blessures, maar stelt ook doelen voor wat u met de fitnessbegeleiding wilt bereiken. Uw fysieke fitness wordt vastgesteld met een korte test.

Groepstraining voor ouderen

De begeleide groepslessen zijn niet alleen geschikt voor revaliderende mensen of mindervaliden, maar ook voor ouderen die op een veilige manier hun fitheid willen behouden. Dit helpt u langer gezond te blijven, zodat u zo lang mogelijk van het leven kunt genieten. Met onze groepstraining voor ouderen in Berghem sport u in een veilige omgeving. U sport samen met mensen die in dezelfde situatie of leeftijdsgroep zitten, zodat niemand achterblijft en u samen voortgang boekt. De medische fitnesslessen duren 1 uur en vinden wekelijks plaats op hetzelfde tijdstip. Het is eventueel ook mogelijk om 2 keer per week te sporten. Wilt u meer weten over groepstraining voor ouderen of fitnessbegeleiding in Berghem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De medewerkers van Fysiofit vertellen u graag meer over de voordelen van medische fitness en de praktische details rond de groepslessen. U kunt ook contact met ons opnemen als u meteen een afspraak wilt maken voor een intakegesprek met de fysiotherapeut.

Geef een reactie