Podotherapie

Podotherapie is een wettelijk erkend paramedisch beroep. Een podotherapeut behandelt op verwijzing van een huisarts of specialist, patiënten met voetklachten of met klachten die voortkomen uit een verkeerde stand of beweeglijkheid van de voet. Dit kunnen bijvoorbeeld klachten aan de nagels, tenen, voeten, enkels, knieën en rug zijn.

Wat kan podotherapie voor u betekenen?
Er zijn verschillende klachten aan de voet die u kunnen belemmeren in uw dagelijks functioneren. Door pijn in de voeten wordt het lopen soms erg beïnvloed waardoor er ook andere klachten kunnen ontstaan, zoals bijvoorbeeld in de knieën, heupen en de rug. Met veel van deze klachten kunt u terecht bij de podotherapeut. Het doel is het opheffen, verminderen of compenseren van stoornissen in het functioneren van het steun- en bewegingsapparaat.
De therapiemogelijkheden zijn o.a. instrumentele behandeling, nagelbeugels, ortheses en podotherapeutische zolen.

Podotherapie de Meierij is dé praktijk voor podotherapie in Berghem en omgeving. Specialist bij voetklachten of klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. Een podotherapeut behandelt cliënten met voetklachten en klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten, zoals klachten aan de knie, heup of lage rugklachten. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan: standsafwijkingen, klachten door overbelasting sportblessures, voetproblemen bij kinderen, nagelproblematiek, afwijking van tenen, huidaandoeningen (likdoorns en eelt), voetklachten bij Diabetes Mellitus en reuma en wondbehandelingen.

Podotherapie de Meierij is een praktijk met meerdere vestigingen in Brabant. In onze praktijken werken meerdere podotherapeuten, welke verschillende specialisaties hebben. We werken vanuit onze praktijken in Sint-Oedenrode, Sint Oedenrode Odendael, Son en Breugel en Schijndel. Met meerdere locaties van een praktijk voor podotherapie in de regio tussen Eindhoven en ‘s Hertogenbosch staat een vakkundig team voor u klaar om u te helpen. Meer informatie vindt u op www.podotherapiedemeierij.nl