Medische fitness is een bewegingsprogramma die uw gezondheid en fitheid verbeteren en/of op peil houden. De medische fitness groepen worden begeleid door onze fysiotherapeuten. Medische fitness is uw waarborg voor kwaliteit en verantwoord bewegen!
De medische fitness groepen zijn bedoeld voor mensen die graag onder deskundige begeleiding willen trainen met een minimaal risico op blessures.
De groepen zijn niet alleen gericht op gezonde deelnemers, maar ook op mensen met lichamelijke klachten, minder validen en mensen met een chronische aandoening of gebreken.

Wat is medisch fitness?

Als u veilig wilt sporten, of om gezondheidsredenen niet met reguliere sportactiviteiten kunt meedoen, is medische fitness iets voor u. De groepen bestaan uit maximaal 9 deelnemers en u traint volgens een individueel oefenprogramma altijd op uw eigen niveau. De fysiotherapeut houdt in de gaten of u uw oefeningen goed uitvoert en begeleidt u daarin persoonlijk.
Voordat u met medische fitness begint, bieden wij u de mogelijkheid om een intake gesprek te hebben met de fysiotherapeut. Deze bespreekt met u waarom u heeft gekozen voor deze vorm van training en wat u ermee wilt bereiken. De fysiotherapeut beoordeelt eventuele lichamelijke klachten en blessures en neemt een test af. Deze test maakt zichtbaar hoe het met uw fysieke fitheid is gesteld.

Kosten en tijden

De groepen trainen 1x per week op een vast tijdstip. Tijdens de schoolvakanties stoppen de groepen even met trainen.
Een serie duurt 10 lessen. De kosten zijn €70.
Er bestaat ook de mogelijkheid om 2x/week te sporten voor €105.

Wijziging per 1 mei 2023

Per 1 mei verhuizen wij met de sportruimte naar het klooster. Vanaf die periode zullen we ook over gaan naar een andere abonnementsvorm. 

Heeft u interesse. Informeer naar de mogelijkheden of bekijk alvast het filmpje onder kopje “Fitness en leefstijl”.