Plagiocefalometrie bij afgeplat babyhoofdje

Als het hoofdje van een zuigeling aan één kant afgeplat is (plagiocefalie) of geheel plat aan de achterkant (brachycefalie), dan is het mogelijk om de vorm van de schedel te meten. Dit heet plagiocefalometrie (PCM). Hiermee kan de ernst van de afplatting van het hoofd objectief vastgesteld worden.
Door middel van een thermoplast bandje wordt een afdruk gemaakt van de omtrek van het hoofd. Dit is een gemakkelijk toepasbare, voor het kind niet belastende, betrouwbare manier om een hoofdmeting te verrichten. Dit kan ook in de thuissituatie gedaan worden.
Met behulp van deze meetmethode wordt de ernst van de scheefheid van het hoofd van uw kind vastgesteld en ook de vooruitgang (of evt. de achteruitgang) wordt door de meting vastgelegd. De waarde van de meting kan een indicatie zijn voor een redressiehelm.
Voor helmtherapie wordt u doorverwezen naar het Scheve Hoofden Spreekuur in Ziekenhuis Bernhoven Veghel.

Lichamelijk:
chronische pijn, hoofdpijn, nek- en rugklachten, maag/darm- en buikklachten, extreme vermoeidheid, niet kunnen ontspannen, druk op de borst, benauwdheid, hartkloppingen, onverklaarde spier- en gewrichtspijn.

Psychisch:

Lusteloos, prikkelbaar, onrustig of gejaagd zijn, slecht of veel slapen, angst en onzekerheid, concentratieproblemen, somberheid en piekeren.

De psychosomatisch fysiotherapeut leert u hoe uw lichaam werkt en hoe u daar zelf invloed op heeft. Om een gezonde levensstijl te hanteren en zodoende de balans tussen lichaam, geest en leefomgeving te herstellen.

Psychosomatische fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Vergoeding gebeurt volgens de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Kijk voor meer informatie op: www.psychosomatischefysiotherapie.nl