Acupunctuur en Dry needling

Acupunctuur is een vorm van therapie waarbij met behulp van naalden de energiebanen in het lichaam worden geopend of juist geremd. Het beïnvloeden van deze energiebanen kan helpen bij een groot scala aan klachten.
Acupunctuur kan bijvoorbeeld helpen bij de klachten van allergieën [o.a. hooikoorts], een gevoelige borst, stijfheid en pijn van gewrichten, migraine, menstruatiestoornissen, vormen van depressiviteit en slaapstoornissen.

Dry needling is een specifieke benadering van acupunctuur, waarbij triggerpoints of tenderpoints aangeprikt worden. Dit zijn verhardingen in spieren met een specifiek uitstralingsgebied naar klachtenregio's.
Meer informatie over acupunctuur is te vinden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA), www.acupunctuur.nl

Acupunctuur kan leiden tot vermindering of zelfs verdwijning van de pijn. In sommige gevallen heeft één behandeling al direct resultaat. De acupuncturist stelt samen met de patiënt een plan van aanpak op.

Vergoeding
Deze vorm van therapie valt in Nederland onder alternatieve geneeswijzen en wordt in de meeste gevallen in zijn geheel of deels vergoed in de aanvullende verzekering van bijna iedere zorgverzekeraar.

Even voorstellen: onze acupuncturist
De acupuncturist bij Fysiofit Berghem is Joop Klasen.
Hij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).