Oncologische fysiotherapie

Wanneer iemand met kanker wordt geconfronteerd, is het van belang dat men binnen zijn/haar mogelijkheden in beweging blijft. Dit om zowel fysiek als mentaal zo fit mogelijk te blijven, ongeacht in welke fase van de ziekte iemand zich bevindt.

Tijdens en na de ingezette behandeling in het ziekenhuis ervaart men vaak diverse bijwerkingen (te denken aan vermoeidheid, verminderde kracht, bewegingsbeperkingen) waarbij begeleiding van een professional wenselijk is. Ook na het overwinnen van de ziekte is het van belang om in beweging te blijven, daar waar men te maken kan krijgen met zogeheten ‘restklachten’.

Bij Fysiofit Berghem kunnen patiënten zowel tijdens als na hun behandeltraject in het ziekenhuis sporten onder professionele begeleiding. Daarbij vinden wij de volgende aspecten van belang: optimaliseren van zowel de fysieke als mentale fitheid, aandacht voor de mens achter de klacht, kleinschalig, gemoedelijk, laagdrempelig, ontspannen, persoonlijke-, op maat- en professionele begeleiding.

Het sporten kan individueel, onder één op één begeleiding en in groepsverband plaatsvinden.

In mei dit jaar heeft Stichting Berghem Tegen Kanker de ‘Fitness HUB’ gedoneerd aan Fysiofit Berghem.

De HUB voert nauwkeurige analyses en testen uit van iemands algehele fitheidsniveau. De HUB brengt de volgende onderdelen in kaart: conditie, kracht, metabolisme, flexibiliteit en de biologische leeftijd. Middels inzet van de HUB is het mogelijk om een persoonlijk, specifiek trainingsplan op te stellen en tussentijds te evalueren hoe het met iemand gaat.